Masther Mediation
Contactgegevens
T: 0592-749237
M: 06-30119309
E: info@masthermediation.nl
Kinderen bij echtscheiding

Lotgenotencontact, kinderen en echtscheiding
Kinderen krijgen steeds vaker te maken met een moeilijke thuissituatie. Dit kan een gevolg zijn van echtscheiding van de ouders. Misschien zit je zelf niet lekker in je vel, omdat je ouders regelmatig ruzie hebben of omdat je het gevoel hebt dat je één van je ouders moet steunen en daarmee partij trekt voor één van beiden. Soms is er niet genoeg ruimte voor jouw verhaal, je ouders hebben het al zwaar genoeg en kunnen je niet altijd de aandacht geven die ze eigenlijk zouden willen geven. Maar jij zou misschien je mening ook wel eens vrij uit willen zeggen en steun willen ontvangen. Leeftijdgenoten die in dezelfde situatie verkeren kunnen jou het beste begrijpen.

Daarom starten er na de zomervakantie gespreksgroepen voor leerlingen van jouw school die thuis te maken hebben met echtscheiding. De groepen bestaan uit maximaal zes leerlingen. Vooraf heb je een intakegesprek van drie kwartier met Esther Reinders (psycholoog). Zij kijkt of je iets aan de gespreksgroep zult hebben en jij hebt dan de gelegenheid om vragen te stellen en te kijken of je iets voelt voor de gespreksgroepen, of je er aan mee wilt doen. Zo ja, dan wordt gekeken welke onderwerpen voor jouw belangrijk zijn.

Voor wie?

Voor kinderen die te maken hebben met de volgende situaties:
- Je ouders willen gaan scheiden
- Je ouders zijn reeds in scheiding
- Je ouders zijn een poosje geleden gescheiden
- Je hebt moeite met de nieuwe partner van (één van) je ouders - Je hebt moeite met de kinderen van de nieuwe partner van (één van) je ouders
- De omgangsregeling met de ouder waar je niet woont verloopt niet goed
- Je hebt het gevoel dat je één van je ouders moet steunen of dat je partij moet trekken voor één van je ouders

De groepsgesprekken duren anderhalf uur per keer. Er zijn vijf groepsgesprekken. Tijdens deze gesprekken is er een sfeer van vertrouwen. Jullie geven elkaar tips hoe je het beste met lastige situaties om kunt gaan en jullie steunen en respecteren elkaar. Je zult zien dat je in korte tijd een band opbouwt en dat je elkaar misschien ook weer opzoekt als de gespreksgroepen zijn afgelopen. Na de vijf groepsgesprekken vindt er een eindgesprek met jou en met (één van) je ouders plaats. Je geeft zelf aan welke ouder je er het liefst bij wilt hebben of dat je je beide ouders erbij wilt hebben. Wil je je ouders er beide bij hebben, maar niet tegelijk, dan wordt er met ieder apart een afspraak gemaakt.

De kosten bedragen: € 150,- (excl. 19% BTW)

Verdeling van de kosten:
- individueel intakegesprek: drie kwartier
- vijf groepsgesprekken à anderhalf uur: zeven en een half uur
- eindgesprek met ouders: één uur
Voor opgave kun je het onderstaande formulier downloaden.

 

Dit formulier kun je vervolgens opsturen naar:

Masther Mediation
Sledemennerstraat 22
9718 BZ Groningen

Aanmelding per e-mail is mogelijk via het volgende e-mailadres: info@masthermediation.nl
Telefonisch kun je jezelf aanmelden via: T: 0592-749237